Introductie Gerard van Glabbeek

Mijn naam is Gerard van Glabbeek.

In het dagelijkse leven ben ik projectmanager en adviseur eHealth.

Daarnaast houd ik me intensief bezig met muziek in verschillende vormen. Compositie, arrangeren, produceren en uitvoeren (als saxofonist).

Ik herinner me als de dag van gisteren het moment dat ik in aanraking kwam met het werk “Ik” wat Femke maakte. Het was bij haar afstuderen als beeldend kunstenaar. Zij vertelde over haar werk tegen andere bezoekers. Ik luisterde en keek met een half oog/oor mee. Met het andere las ik haar beschrijving van haar werk wat aan de wand hing. Voor elke stoornis beschreef zij een aantal eigenschappen. Op dat moment dacht ik; “Wat Femke in beeld vertaalde, moet ook in klank om te zetten zijn”. Haar systematische aanpak inspireerde mij om meer te weten over de stoornissen. Uiteraard ben ik geen psycholoog zoals Femke, maar de boeken die zij adviseerde te lezen gaven mij veel inzichten. Ook het boek “Het muzikale brein” was voor mij een bron. Dit boek beschrijft diepgaand hoe het brein werkt als het gaat om muziek. Het belangrijkste wat ik hieruit leerde was dat muziek pas in de hersenen ontstaat.

IMG_5145Ik heb samen met Femke proberen te kijken door de bril van een analist. Vervolgens heb ik de door Femke beschreven kenmerken vertaald naar muzikale kenmerken. Daarbij is het lastig dat iedereen zijn eigen muzikale kader en beleving heeft. Deze ontwikkelt zich vanuit de cultuur en opvoeding. Wanneer tref je de juiste toon? Dat was voor mij een belangrijke vraag. De muziek produceerde ik gedurende anderhalf jaar. Ik ben erg benieuwd hoe een luisteraar mijn muziek beleeft. Wat is het effect van de muziek op jou? Ik hoor graag je reactie.

Groet

Gerard

Wil je een reactie achterlaten voor Gerard, vul dan onderstaande velden in en klik/druk op versturen.

[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]