Introductie Femke Zeijen

Mijn naam is Femke Zeijen.

In mijn dagelijks leven ben ik psycholoog bij Praktijk Dommelen en kom ik in aanraking met gezonde mensen met levensfase problemen, maar ook met mensen met allerlei stoornissen. Waaronder persoonlijkheidsstoornissen. Het begeleiden van deze mensen op hun levensweg heeft zo veel indruk op mij gemaakt dat ik deze mensen een gezicht wilde geven.

Letterlijk!

Deze mogelijkheid heb ik omdat ik in mijn vrije tijd beeldend kunstenaar ben. Mijn thema is de “condition humaine”, de zijnstoestand van de mens. De mensen in mijn omgeving zijn een constante inspiratie, maar ook de mensen in mijn praktijk, de mensen met hindernissen en gebruiksaanwijzingen heb ik leren kennen als mooie en interessante mensen, inspirerend.

portret FemkeDe installatie “jij” is geïnspireerd op de persoonlijkheidsstoornissen. Dat zijn er 10.

Elke stoornis heeft hetzelfde archetypische gezicht gekregen met een platte schedel waarop de hoed de stoornis uitbeeldt. Ook de aankleding van het hoofd is direct geïnspireerd door de stoornis. De hoofden of portretten zijn geplaatst in een raamwerk van ijzer, op ijzeren palen. Die palen verbeelden voor mij de tralies van de gevangenis waar deze mensen en hun familie in moeten leven.

Gerard en ik maken samen muziek bij saxofoonkwintet saxpeditie en een van de bijzondere kwaliteiten van Gerard is dat hij kan componeren en zijn gevoelens omzetten in klank/muziek. De installatie “jij” heeft hem geraakt en u kunt genieten van de klankbeelden die hij heeft toegevoegd, waardoor “jij’ transformeerde naar “neegijdan”
Ik hoop dat het u raakt.

 

Wil je een reactie achterlaten voor Femke, vul dan onderstaande velden in en klik/druk op versturen.

[contact-form to=’femke@praktijkdommelen.nl’ subject=’Reactie op introductie femke (Neegijdan)’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]